Bu Blogda Ara

5 Ekim 2010 Salı

Kuzeyden bu yazı sana...

Yazıyı niye sildin diye sorma niye yazdığımı da bilmiyorum... Devlet tanımı bi hayli mizahi oldu :) haklısın. Esasen herkesin bildiği şeyler işine gelip gelmeme, sesini çıkarıp çıkarmama, çıkaramama durumu var...
Ben özgürüm ben özgürüm ben özgürüm kırk kez dersem olur mu ne dersin? :):)

2 yorum:

  1. Önce özür dilemem gerekiyor;cümleler düz olunca düşünce ve bakışa göre anlam yüklemek kolaylaşıyor..İnternet ortamında hele hele insanlar birbirini tanımıyor,tensel ve gözsel temas yoksa aynı düşündüğünü zannedenler ayrı bile düşebilir..
    Yazının silinmesine gelince;mizah yaratıcı insan işidir..Bizim coğrafyanın damarlarından olsa gerek dünya çapında mizahçılar çıkarmışız..Hoş egemenler pek sevmeseler de onları;onların bunu tınladığını da sanmıyorum.Tınlıyorsa yaratıcılık da biter zaten..
    Devlet siyasi bir kavram.Marx,Lenin,Gramsci ve adını sayamayacağım onca insan tanımını yapmış durmuşlar..Onların yazdıklarını dünya ve coğrafya halkları ne kadar anlamış dersen....!!Oysa bu insanlar toplumsal hayatın,ekonomik ve siyasal işleyişin açıklamasını yapmışlar,yapmakla kalmamışlar ezilenler lehine değiştirilmesine öncülük de yapmışlar..Burda ciddi bir çelişki var demektir..Demek ki halk kendi çıkarlarını savunma noktasındaki kimseleri anlamakta zorlanıyor..Ya da anlamakdan uzak..Egemen sistem elindeki aygıtlarla,kullandığı araç ve gereçlerle,yaptığı manüplasyonlarla halka kendini savunan insanları çarmıha gerdirmeyi başaracak kadar usta durumundadır..
    Adalet,özgürlük,eşitlik,ekmek,iş gibi kavramlar halkın diliyle anlatıldığında halk bunlara sahiplenmekde ve cevap vermektedir.Bizim coğrafyanın özelinde de bu böyledir...
    Bizim mahalle kentsel dönüşüm teraneleriyle iyi ve güzel yaşayan insanlardan soyutlanmışların oluşturduğu bir mahalledir.Dili renklidir,teni renklidir.Elitist söylemlerle birşey anlamazlar ama onlara kendi yaşamları içinde yaşadıkları ve karşılaştıkları sorunlarla çok şey anlatabilirsiniz ve anlarlar.Burda aslolan tarzınız sizin..Halkın tarzının aslında Devrimci olduğunun farkına vardığınız an;karşılıklı bir eğitim süreci başlamış demektir.Siz öğrenirken,onlar da öğrenmektedirler.Yaptığın açıklamayı bu gözlerle değerlendirmiş ve samimi ve anlamlı bulmuştum..
    İnternet egemenlerin kontrolu altında olsa bile;olanaklarını sonuna kadar kullanmakdan zarar gelmez..Hayatta tarafsak eğer kimin tarafındaysak onun dilini kullanmalıyız..Ekonomik olarak kendini üreten,etliye sütlüye karışmayan insanlara söyleyecek sözü olanlar elitist bir dil kullanabilirler..
    Özgürlük ona ulaşma adına yaptığınız her eylemin içindedir zaten..Senin tekrarlamana gerek yok bence..
    İnsanları;özellikle de ezilenlerle iktidardakiler arasındaki ilişkileri daha da açıkçası ezilenlerin neden sessiz kaldıklarını,korktuklarını ya da egemenlerin safında yer aldıklarını anlamak isteyenlere bir öneri;Ezilenlerin Pedagojisi

    YanıtlaSil
  2. Görüşlerinizden faydalanmak için sanırım bloga sık sık yazı yazmam gerekicek :) Bilgili ve öngörülü biri olduğunuz için görüşleriniz benim için çok önemli.
    İnternet ya da diğer ortamlarda görüş farklılıkları illaki olacaktır önemli olan tartışabilmek fikir alış verişinde bulunabilmek, görüş farklarını ortadan kaldırmaya çalışmadan...
    Bilerek düz anlatımı seçiyorum yıllardır bu anlamda yaşanılan sorunlar var halk diline inememek gibi...

    YanıtlaSil