Bu Blogda Ara

21 Şubat 2012 Salı

!924' te Atatürk'ün davetiyle Türkiye'ye gelen John Dewey İlköğretim programlarının daha da geliştirilmesi yönünde fikrini belirtmiş ve köy enstitülerinin kurulmasına öncülük etmiştir.

4 yorum:

  1. Tonguç ve Hasan Ali Yücel'i de unutmamak gerekiyor.Kuruluş nedenleri ile sonuçları farklı olunca kapatılmalarının daha iyi olacağını anlayıverdi egemenler. :)

    YanıtlaSil
  2. egemenler herşeyi kendilerine yontmakla meşguller :)))

    trabzon beşikdüzünde köy enstitüsü vardı ve orada yaşayan insanları ve orda okuyanları büyük ölçüde etkilemiş olduğu söylenir...

    YanıtlaSil
  3. Asıl önemli yanı köy çocuklarının enstitülerde öğrenim görmesiydi,.okul binaların yapımından,ihtiyaçlarının karşılanmasına kadar oldukça çarpıcıydılar,öğrencilerin bu sürece ve okulların işleyişine katılımları ise meselenin asıl çarpıcı boyutuydu...Okulu bitirenler çoğunlukla kendi köylerinde,bölgelerinde öğretmenlik yapmaya başlıyorlardı,. meselede burda çıkmaya başladı egemenler açısından..enstitülüler gittikleri heryeri değiştirmeye başladılar,enstitüler kısacık yaşamalarına rağmen silinemeyen izler bıraktılar bu coğrafyada,..

    YanıtlaSil
  4. Çok zor bi döneme hızlı bir şekilde giriyoruz ama bazen zorlukların ardında saklıdır güzellikler ve bazen kaybetmektir kazanmak....

    YanıtlaSil