Bu Blogda Ara

12 Eylül 2010 Pazar

İnek

İnek, önüne koy otunu az çok ses çıkarmaz,
İnek, tut başından götür istediğin yere ses çıkarmaz,
İnek, ister götür otlat ister otlatma,
İnek, yararlan etinden sütünden,
İnek, hep verici olsun
İnek, sen hep tüket onu
İnek, yönet istediğin gibi isyan etmez...
İnek bilmiyor ki başka yaşam tarzı başka şeyler istesin!
İnek, karnını az çok doyur yeter ona....

4 yorum:

  1. Bir gerçek var,geçerli olan sistemin elindeki araçlar çok güçlü.İnekleri sürü haline getirip,istediği alanda,istediği gibi biçimlendiriyor.
    İnsanlar başka bir yaşam biçiminin olmayacağını düşünür hale getiriliyor ilk önce.Dünya bu,sistem bu,değişmez,değiştiremezsiniz.Zaferin ilki ve belki en büyüğü kitlelerin kafasına çakılan bu şeyde.Ütopyalarınızı uğruna mücadele edilir,inanılır hale getirmediğiniz müddetçe bu süreç artarak tersine yönde gelişecektir.

    YanıtlaSil
  2. Haklısın dün ki referanduma olan kızgınlıkla yazılmış bi yazı. Öyle yada böyle şuan o konumdayız. Millet olarak bizde de hata var çabuk kanıyaruz kandırılıyoruz hatalarımızdan ders alamıyoruz.

    YanıtlaSil
  3. Kızmak;bu bir biçimiyle tepkidir.Bunda yanlış şey yok.Sürüden çok farkı yok zaten.Bu politik bir terimdir zaten.Bir toplum ne yapacağını bilemez hale getirilmişse tepki vermemesi kadar doğal şey olamaz.Coğrafya halklarının tarihinde uğruna bedel ödenerek kazanılmış pek fazla demokratik hak yoktur.Kurtuluş ve Kuruluş'un mantığını anlayacak beyinleri de egemenler zaten istemezler.Geçerli olan tek şey söyleyeyim yaşadığımız sistemde;ekonomide işler tıkırında gitsin iktidarda kim olursa olsun.Aslolan budur kısacası sömürünün devamı.Sömürünün devamı ile kopmaz bir ilişki içerisindedir coğrafyada yaşananlar.
    Kendi coğrafyamızda yabancılaşıyoruz herşeye ve güzel ülkemiz zenginliklerini talan etmekle meşguller.Behramoğlu'nun dediği gibi;Türkiyem güzel yurdum,üzgün yurdum.

    YanıtlaSil
  4. Sizinle sohpet etmek isterdim...

    YanıtlaSil